joi, 3 martie 2011

Singuratatea

Singuratatea apasa.
Iintra in tine fara sa-ti dai seama, e mai sireata decat o vulpe vicleana. Te face sa te simti unic, special, cine se mai intelege atat de bine cu sinele? 
Sa te indrepti dimineata cu ochii lipiti sa-ti face o cafea si sa te minunezi decat de coordonate si organizate iti sunt miscarile. s-o bei tacticos, plin de sentimentul de mandrie ca uite ce bine iti e. Singuratatea e o capcana, e o minciuna. Pentru ca suntem oameni si trebuie sa traim dupa regulile unei societati, pentru ca vorbim, simtim, auzim si intelegem si nu putem sa le tinem numai in noi, am exploda. singuratatea merge cu tine, te insoteste, iti sufla in ceafa, te pacaleste. te face sa-ti iei cele mai frumoase haine, sa-ti cumperi ultimele produse cosmetice la moda, sa mergi in barurile unde alte singuratati sufla in alte cefi. uite singuratate e si acolo si dincolo. Singuratatea trage sforile, e un mare papusar ce te mana, spune aia, cumpara aia, doreste cealalta.
Te lasa s-o provoci, sa incerci s-o pacalesti si apoi iti rade in nas. Singuratatea e enorma si languroasa, e parsiva si moale, se muleaza dupa forma ta. Ti se pare ca te-ai facut inteles, singuratatea rade strengareste: unu-zero pentru ea, iar te-a pacalit. singuratatea e tot timpul in tine.

5 comentarii:

  1. Am zâmbit o clipă - amar.
    Deviza mea: singur - cât mai aproape de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Scrierea unei carti reprezinta o activitate foarte singuratica. Suntem in totalitate izolati de restul lumii, subjugati gandurilor si obsesiilor noastre" Mario Varga Llosa.

    Iar eu zic asa: Singuratatea, din cele mai vechi timpuri, nu a omorat pe nimeni, din contra, datorita ei, au luat nastere cele mai mari genii ale lumii. Foloseste o cu intelepciune si vei descoperi lumi magice. - Narcis

    RăspundețiȘtergere
  3. Yeah, right.
    Fii singur/a, fii smerit/a, foloseste cu intelepciune singuratatea pentru ca-i singurul drum spre genialitate. Chestie care este echivalenta cu "Esti genial daca intelepciunea te-a facut sa ramai singur/a" si cu "Ma mint cu atat de mult talent, ca ajung sa cred ce-mi zic".

    And now, let's go back to reality - ZzzzvvvvvbuFFF - Happiness is a virtue, not its reward.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ideea este ca singuratatea te poate ajuta sa intri in contact cu cine esti tu cu adevarat si cu ce iti doresti. Nu am spus ca aduce fericirea ci doar, poate, impacarea cu sinele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i aşa că suntem doar nişte musafiri nepoftiţi?

    RăspundețiȘtergere