luni, 15 august 2011

Definire personala

De multe ori am simtit ca vine momentul în care aplauzele înceteaza, si m-am vazut pe mine îndreptându-ma spre becul rosu din capatul salii, becul rosu pe care scrie IESIREA. Dar n-am vrut sa pasesc înspre el, am realizat la timp ca spectacolul vietii este cel care conteaza cu adevarat, indiferent de replicile perfecte sau usor stâlcite, pe care le spui, pe care le auzi.
În seara asta sunt melancolica. Am sufletul fragil, am ochii umezi. Am în palma stânga dragostea adânc desenata. Am în inima mea închisa prietenia adoratilor mei. Am zâmbete delicat conturate. În seara asta am tot. Nu mai cer nimic. În seara asta ma am pe mine.
Sunt tot ceea sunt când ma uit în mine, înainte de a ma posta în fata oglinzii si înainte de a-mi întinde fardurile pe fata.
Sunt "Mirona" cea flexibila, sociabila, binevoitoare, comunicativa, sunt "Mirona" cea reticenta, bosumflata, ursuza, suspicioasa, selectiva, încruntata, nervoasa, înversunata, indiferenta, capricioasa, mai vine si cea serioasa de nu o prinde pe deget nici cea mai acuta ceara din parafina, dar si "Mitona" analist  de caractere imortale, sexuale, enigmatice si cuminti, iar lista “personalitatilor” mele nu se termina aici.
Cum sunt eu? Cine sunt eu? Sunt o fata de 26 de ani în buletin, tot 26 în bucuria de a trai si vreo 30 în trairile si experienta pe care o am, în felul cum am înteles viata.
Sunt Eu, despoiata de orice ipocrizie, nu afisez  bucurii de fatada si nu dau retete de fericire. Nu sunt deloc siropoasa, sunt eu însasi, cu lumini si umbre. O femeie care-si traieste viata la cheremul gândurilor si emotiilor sale. O femeie în care albul si negrul s-au întâlnit si s-au contopit deseori.
De la mine pornesc doruri inexplicabile, vise nevisate ma rascolesc, iubiri neiubite ma bântuie, asteptari înghetate ma cheama. Nu ma opun dar nici nu alerg. Plâng si râd. E o problema de fire, de alegere, de constructie, de nebunie, de noroc, de nesansa.
Am avut în viata asta clipe de profunda, înaltatoare, fericire. Pentru fiecare lacrima, am primit raza unei încurajari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu