miercuri, 9 februarie 2011

As vrea...II

Aici as fi vrut sa fie vorba despre fericire, despre ce inteleg eu ca e fericirea, despre cum ar trebui sa te porti cu ea ca sa nu se supere si sa dispara sau, dimpotriva, sa se faca tot mai mare si sa te doboare, pentru ca, intrat atat de adanc in viata de zi cu zi, in banalitate si in micile rautati cotidiene (care fac mult mai mult rau decat o rautate mare-mare, pentru ca se aduna, multe-multe, par inofensive, dar lucreaza fara sa-ti dai seama, pana te doboara, ca un fel boala, al carei singur medicament este nesimtirea), nu poti sa duci singur o senzatie atat de coplesitoare cum e acea fericire. Probabil de aceea trebuie sa o imparti cu cineva, sa-l faci partas, sa care alaturi de tine la sacul fara fund al acestei minunatii, care te vrajeste, te leaga, te face sclav, far-de-ea nu mai poti continua. Nu pot sa va povestesc de fericirile mele marunte, le-am pierdut sau le-au rontait rautatile alea mici si cotidiene.
As fi vrut sa va explic voua, oamenilor far’ de care nu pot continua, de ce sunteti asa pentru mine, de ce astept mai mult de la voi, de ce sunt mai dura, de ce atunci cand imi aruncati un zambet sau un multumesc ma simt inegalabila si de neatins, de ce va cer atat de mult si cat va pot aprecia eu de tare, ca pe niste pietre pretioase rare, cu care pot face vraji si cu ajutorul carora ma pot scoate din lumea asta urata si prinsa de banalitati si mici rautati. As vrea sa va spun ca lucrurile nerostite sunt acolo in mine, si tocmai de aceea nu se sparg si nu se pierd, pentru ca le tin in mine, se adauga la un sirag care va face pe zi ce trece tot mai frumosi. Nu pot, n-am descoperit inca limbajul pe care sa-l folosesc si sa exprime exact tot ce e in mine.
As fi vurt sa-mi controlez reactiile, sa fiu toata un zambet si-o bucurie, sa vina lumea la mine si sa dau, sa dau si sa dau, sa vad mii de luminite in ochii vostri. As fi vrut sa va bucur cu lucrurile pe care le-am cautat atent, ca sa le impart cu voi, dar nu iesa decat indicii care pot sa va indrume astfel incat, data viitoare sa reusiti singuri si sa va bucurati si mai mult, sa simtiti acea fericire mare-mare si s-o puteti imparti cu cineva, ca nu care-cumva sa va doboare.
Pana descopar calea pe care toti acesti as fi vrut o sa devina am putut, cer rabdare, grija si din cand in cand, o imbratisare. Si daca n-or veni acestea, e bun si-un zambet, contureaza frumos acea fericire mare-mare.

10 comentarii:

  1. Personal, sunt de parere ca fericirea e un lucru simplu, pe care fiecare om ar trebui sa l guste inca de la primele secunde ale fiecarei dimineti.
    Fericirea este momentul ala in care reusim sa ne impacam cu noi insine. Regasirea sinelui. Momentul in care noi, fuzionam perfect cu natura care ne a creat. Fericirea ar trebui sa cuprinda toate elementele descrise de tine mai sus. Atat de simple si totusi atat de rar intalnite in viata oamenilor.
    Stii ce zic eu?! Ca fericirea e mai aproape de noi decat credem. Ar trebui doar sa fim mai atenti, ca atunci cand isi face aparitia sa punem mana pe ea si sa nu i mai dam drumul niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Personal, cred ca tote discutiile despre fericire nu fac altceva decat sa scoata in evidenta lipsa acesteia din vietile noastre. O descriem, imaginam ori caracterizam aproape cu disperare. Cautam sa ii identificam aroma in placerile marunte - pentru ca acestea ne sunt accesibile.
    Cine oare ne-a pacalit ca fericirea poate exista si sub forma de cioburi?
    Exista o sigura fericire - una absoluta. In care un El iubeste o Ea, (si reciproc, desigur) in care ideile viciate nu au ce cauta, in care totul este caracterizat de vorta, viata si lumina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciudat cum pareti voi, cei doi noi cititori fideli ai blogului meu, fete ale aceleiasi masti:)

    RăspundețiȘtergere
  4. In ciuda multiplelor masti pe care le potrivesc intre mine si voi - asemeni unui carusel in mijlocul caruia imi ascund furtunile - ce rareori se desincronizeaza - expunandu-va, momentan nu este cazul.
    Daca masca mea se potriveste cu alta, inseamna doar ca sunt incomplet - ceea ce nu m-ar mira de fel.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi mentin opinia si as face o presupunere cu mare probabilitate si in ce priveste identitatea comentatorului/lor.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine m-ar bucura sa aflu ca pot fi recunoscut dupa greselile de gandire pe care le scriu (aproape) corect aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciudat ca tocmai la tine ma gandeam...ca fiind aceeasi persoana cu "eye of horus":)

    RăspundețiȘtergere
  8. mm .. cred este o simpla coincidenta (diferita de aia de mai sus). :D

    RăspundețiȘtergere