miercuri, 18 mai 2011

Egocentrism II

Oamenii arata foarte mult interes fata de persoana proprie asa ca, scopul nostru principal este ca, atunci cand vorbim cu cineva, sa vorbim despre persoana lui. Ai trebui sa vorbim despre sentimentele LOR, familia LOR, prietenii LOR, statusul LOR, nevoile LOR, opiniile LOR, posesiunile LOR, si niciodata sa nu vorbesti despre ALE TALE, decat daca te intreaba.
Cu alte cuvinte, la un nivel primar, oamenii sunt interesati de propria persoana si beneficiile aduse lor insisi. Ca sa relationezi cu succes cu diferite persoane trebuie sa te apropii de ei folosind aceasta “regula”, ea fiind piatra de temelie a relatiilor umane. Si daca cineva nu te intreaba despre TINE sau ALE TALE inseamna ca, pur si simplu, nu sunt interesati, deci nu aduce acest aspect in discutie.
Unii oameni sunt dezamagiti la acest nivel primar de natura umana si ii vad pe ceilalti ca egoisti sau plini de ei gandind ca trebuie sa dam de la noi, in acest caz sa vorbim despre noi, fara sa asteptam nimic in schimb. Oamenii care ofera din initiativa lor inteleg aceasta lege humana primara ca “ceea ce oferi iti va fi returnat la un moment dat intr-un fel sau altul, plus interes”. Realitatea este ca fiecare fapt ce are in intreprindem in viata este motivat de interesul propriu. Chiar si cand dai de pomana esti motivat de interesul propriu si de sentimentul de generozitate pe care il ai atunci cand oferi. Maica Teresa si-a daruit intreaga viata celorlalti pentru a se simti implinita facandu-l pe Dumnezeu fericit.
Oamenii care astepata ca ceilalti sa actioneze altfel decat in interes propriu, conform naturii umane primare, sunt dezamagiti constant.
Nu trebuie sa ne simtim stanjeniti sau sa ne cerem scuze pentru acest fapt – aceasta este viata, natura umana. A face lucruri in interes propriu reprezinta instinctul de supravietuire care este adanc intiparit in creierul nostru si a fost o caracteristica a umanitatii inca de la inceput. Este baza auto-conservarii. A intelege faptul ca fiecare pune propriile interese pe primul plan este cheia succesului atunci cand interactionam cu ceilalti. 

!!Practice making people feel important through recognition and appreciation every day for 30 days and it will become a habit that will come naturally to you forever.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu